OOGZORG OP MAAT

Oogzorg is meer dan een oogmeting alleen

Goed zien begint bij het onderzoeken welke correctie het oog nodig heeft. Belangrijker is het onderzoek of het oog verder gezond is. Onze gediplomeerde opticiens en optometristen letten daar scherp op. Ook wordt steevast uw oogdruk gemeten, dit is een belangrijke indicatie voor de gezondheid van het oog. Met gespecialiseerde apparatuur onderzoeken wij uw oog op afwijkingen.

Het optometrisch onderzoek

Elk onderzoek begint met een gesprek. Hierbij brengen wij uw hulpvraag en oogheelkundige voorgeschiedenis is kaart. Bestaande brillen en hulpmiddelen worden opgemeten en uw ervaringen hiermee worden besproken. Daarna verrichten wij een aantal metingen en onderzoeken.

Onze optometrist is een gediplomeerde paramedicus, getraind om uw ogen te onderzoeken op oogheelkundige aandoeningen en abnormaliteiten. Zo worden het netvlies en hoornvlies gecontroleerd op afwijkingen en wordt er gekeken naar de eventuele aanwezigheid van staar, glaucoom en maculadegeneratie en de invloed hiervan op de samenwerking van de ogen.

Ons gedetailleerd oogonderzoek kan ook vele andere gezondheidsproblemen, zoals een hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte of diabetes onthullen. Blijkt tijdens het onderzoek dat verdere medische behandeling nodig is, dan verwijst hij u door naar een oogarts.

Wanneer is een uitgebreid oogonderzoek nodig?

Wij adviseren een oogonderzoek bij onze optometrist bij de volgende situaties:

– Bij een medische achtergrond, zoals maculadegeneratie.

– Dubbel zien.

– Rode en geïrriteerde ogen.

– Klachten heeft met bestaande brillen en/of lenzen.

– Voor een controle op vaak voorkomende oogaandoeningen.

– Als u zich zorgen maakt of twijfelt over eventuele aanwezige klachten.

New Look Optiek is als enige opticien in Diemen en Betondorp gespecialiseerd in Fundusscopie: Oogzorg voor diabetespatiënten. En alles gaat in nauwe samenwerking met de huisartsen.

Wet BIG

Het beroep van optometrist is sinds 2000 officieel opgenomen in de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Daarmee is de optometrist wettelijk erkend als professional in de gezondheidszorg. Optometristen hebben ieder een vierjarige HBO-opleiding afgerond.

Wet BIG staat voor Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg. De Wet BIG regelt de zorgverlening door beroepsbeoefenaren en heeft als doel de kwaliteit van de beroepsuitoefening te vorderen en te bewaken en de patiënt te beschermen tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen door beroepsbeoefenaren. Oogartsen, optometristen en orthoptisten vallen onder deze wet.

New look optiek is aangesloten bij:

  • Wij zijn lid van de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven

    -NUVO
  • Optometristen Vereniging Nederland

    – OVN
  • Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten

    – ANVC

Openingstijden:

Maandag gesloten

Di-Woe-Do-Vrij van 10.00 tot 17.30 uur

Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Contactgegevens:

New Look Optiek

Arent Krijtstraat 46

1111 AM Diemen

info@newlookoptiek.nl

 

Telefoonnummer:

020-6952698